Gemeente Wijdemeren - Aanslag gemeentebelasting

In februari ontvangt u jaarlijks de aanslag voor de gemeentebelasting in de brievenbus. Heeft u zich aangemeld voor MijnOverheid? Dan ontvangt u de aanslag online via uw berichtenbox. 

Op de aanslag vindt u de WOZ-waarde, afvalstoffenheffing, rioolheffing, onroerendezaakbelasting en eventuele hondenbelasting

Digitale Belastingbalie

Via de Digitale Belastingbalie (rechtsboven in de blauwe balk) regelt u eenvoudig online uw belastingzaken. Denk bijvoorbeeld aan het wijzigen van uw rekeningnummer, bezwaar maken tegen de hoogte van de WOZ-waarde, het taxatieverslag downloaden of kwijtschelding van de belasting aanvragen. Inloggen kan met uw DigiD.

Heeft u vragen?

Heeft u vragen over de gemeentebelastingen en kunt u deze niet vinden via de Digitale Belastingbalie? Neem dan contact op met de belastingmedewerkers via 035 62 92 695 op werkdagen van 8.30 tot 17.00 uur of via belastingenwijdemeren@hilversum.nl.

Let op: de aanslagen worden verstuurd door de gemeente Hilversum. Zij voeren sinds januari 2020 de belastingtaken voor onze gemeente uit. Wijdemeren stelt zelf de tarieven vast. Zie ook www.wijdemeren.nl/samenwerkinghilversum.

Automatische afschrijving

Heeft u toestemming gegeven om het bedrag automatisch van uw rekening af te laten schrijven? Dan hoeft u niets te doen. Het bedrag wordt in 8 delen automatisch van uw rekening afgeschreven. Op het aanslagbiljet ziet u welk bedrag en wanneer het bedrag van uw rekening wordt afgeschreven.

Heeft u geen toestemming gegeven, maar wilt wel dat de bedragen automatisch van uw rekening worden afgeschreven? Dit regelt u via de Digitale Belastingbalie (blauwe balk rechtsboven).

U maakt het bedrag over

Zorg ervoor dat u het hele bedrag binnen twee maanden na de datum van het aanslagenbiljet heeft betaald.