Gemeente Wijdemeren - Zorgverzekering


Heeft u een minimuminkomen en woont u in Wijdemeren? Dan kunt u via de gemeente deelnemen aan de Collectieve Zorgverzekering voor Minima (CZM) van Zilveren Kruis Achmea. 

Voordelen

  • De gemeente betaalt mee aan uw aanvullende verzekering waardoor de kosten per persoon lager worden (bij deelname is een aanvullende verzekering verplicht);
  • U profiteert van uitgebreide vergoedingen voor o.a. brillen, fysiotherapie, tandarts en eigen bijdragen Wmo. Dit zijn kosten die niet vergoed worden via de gemeentelijke bijzondere bijstand;
  • Zilveren Kruis Achmea accepteert iedereen zonder medische keuring;
  • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd;
  • U kunt het eigen risico gespreid betalen als u veel zorgkosten verwacht in 2021.

Vraag de verzekering direct aan. Klik onder op de blauwe balken voor meer informatie. 

We bepalen samen met u of de zorgverzekering aansluit op uw behoeften. Wij doen een inkomenstoets en bepalen of u gebruik kunt maken van de collectieve zorgverzekering Optimaal van Zilveren Kruis. 

Download het aanvraagformulier en vul deze in op de PDF zelf. Opsturen kan naar:

Gemeente Wijdemeren
T.a.v. Zorg, werk en inkomen
Antwoordnummer 11315
1230 VB Loosdrecht

Hulp nodig bij het invullen? Wij helpen u graag via telefoonnummer 14 035. 

Tarieven 2021

Bekijk de maandpremies voor 2021.

Vergoedingenwijzer

Bekijk hier wat er allemaal vergoed wordt in 2021.

Eigen risico

Verwacht u in 2021 veel zorgkosten te maken en uw verplicht eigen risico volledig te gebruiken? Dan kunt u kiezen om dit eigen risico in termijnen te betalen. Zo weet u precies waar u aan toe bent en hoeft u het bedrag niet in één keer volledig te betalen. De regeling wordt in 10 gelijke delen van uw rekening afgeschreven.Heeft u aan het einde van het jaar uw eigen risico niet opgemaakt? Dan betaalt Zilveren Kruis het teveel betaalde bedrag terug.