direct naar inhoud van 4.3 Regels
Plan: Landgoed De Negen Linden
Status: voorontwerp
Plantype: bestemmingsplan
IMRO-idn: NL.IMRO.1696.BP1300nld082010-vo00

4.3 Regels

Bij het bepalen van de bestemmingslegging van de in het plangebied aanwezige functies zijn de vigerende bestemmingsregelingen, de bestaande situatie en de visie, zoals weergegeven in hoofdstuk 2 van de toelichting, uitgangspunt.

Het grootste deel van de aanwezige functies in het plangebied is overeenkomstig het huidige gebruik bestemd. De uitgangspunten voor de bestemmingsregelingen worden hieronder nader toegelicht.

Gemengd

Het plangebied bestaat uit een buitenplaats. Teneinde de instandhouding en het beheer van de cultuurhistorisch waardevolle bebouwing in de vorm van hoofdgebouwen, aan- en uitbouwen en bijgebouwen te bevorderen, is deze buitenplaats voorzien van de bestemming 'Gemengd', waarbij de begrenzing is afgeleid van het vigerend bestemmingsplan Loosdrecht landelijk gebied noordoost en is verruimd ter plaatse van de aanduiding 'wonen'. Op de buitenplaats vinden verschillende activiteiten plaats. Naast het hoofdgebouw omvat het perceel een monumentaal koetshuis, gebouwen ten behoeve van agrarische bedrijfsvoering en gronden waarop een paardrijbaan en een tennisbaan zijn opgericht. Ter plaatse van de 'specifieke bouwaanduiding 1' kan een toegangspoort worden gebouwd. Buiten de bouwvlakken zijn geen gebouwen toegestaan.

Waarde - Archeologie

De aanwezige archeologische waarden in het plangebied worden beschermd via de dubbelbestemming 'Waarde - Archeologie'. Op grond van deze dubbelbestemming is voor activiteiten waarbij gegraven wordt, zoals bouwen en een aantal specifiek genoemde werken en werkzaamheden, een ontheffing of een aanlegvergunning nodig. Het toepassen van de ontheffing of het verlenen van de vergunning is slechts mogelijk, indien is aangetoond dat de te verrichten activiteiten de archeologische waarden niet zullen schaden.

Monumenten

In het plangebied bevindt zich een rijksmonument. De bescherming voor dit pand is afdoende geregeld in de Monumentenwet 1988 en het gemeentelijk monumentenbeleid. Het betreft een 19e-eeuws koetshuis.

Prostitutiebeleid

De gemeente Wijdemeren maakt deel uit van de regio het Gooi en de Vechtstreek. De in deze regio gelegen gemeenten hebben in samenwerking met de politie een gezamenlijk prostitutiebeleid opgesteld, dat handelt over vergunningverlening en limitering van het aantal seksinrichtingen in de regio, alsook de handhaving van de activiteiten die verband houden met seksinrichtingen.

Het regionaal college heeft het aantal prostitutiebedrijven in de negen gemeenten aan een maximum gebonden. Elders in de gemeente Wijdemeren is recent een vergunning voor één prostitutiebedrijf afgegeven. Op grond van het maximumaantal seksinrichtingen dat in het regionaal prostitutiebeleid is opgenomen, kan binnen het plangebied geen prostitutiebedrijf mogelijk worden gemaakt.