Gemeente Wijdemeren - Raadsgriffie

De griffier is er voor de raad. Hij of zij adviseert, ondersteunt en faciliteert de gemeenteraad en individuele raadsleden.

Raadsleden hebben naast het raadswerk vaak een baan, bedrijf of studie. Om alles in goede banen te leiden, staat de griffier de raadsleden bij. De griffier plant vergaderingen, zorgt voor volledige en juiste vergaderstukken en adviseert over voorstellen, werkwijze en/of aanpak. De griffier is onafhankelijk en neutraal. Vanuit deze positie kan een griffier een raadslid professioneel bijstaan en adviseren.

Samenwerken

Om de belangen van de raad goed te kunnen waarborgen, werkt de griffier intensief samen met burgemeester en gemeentesecretaris en overlegt veelvuldig met directie, wethouders en beleidsmedewerkers.
Ook de samenleving kan rekenen op de griffier. Zoeken inwoners en instanties contact met raad, fracties en/of raadsleden? Of willen ze bijvoorbeeld gebruik maken van het spreekrecht of een burgerinitiatief indienen? Dan staat de griffier voor hen klaar. Ga naar de volgende link voor meer informatie over spreekrecht en burgerinitiatief.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met raadsgriffier Elske Hörchner telefoon 14 035 of via griffier@wijdemeren.nl. U kunt ook gebruik maken van onderstaand contactformulier.

Om uw vraag in behandeling te nemen vragen wij u vriendelijk uw adresgegevens in te voeren. De velden met een * zijn verplicht.