Gemeente Wijdemeren - Ooievaarsbuurt

De gemeente Wijdemeren wil de openbare ruimte van de bestaande Ooievaarsbuurt opknappen. We gaan de bestrating en groenvoorziening vernieuwen. Daarnaast wordt het rioleringsstelsel aangepast.

Het betreft de volgende straten:

  • Elisabeth de Walélaan;
  • Van Breelaan;
  • Barthold Ingellaan;
  • Van Blarcumlaan;
  • Stichtse Kade (tussen het Stichts End en de Barthold Ingellaan);
  • Stichtse Kade (tussen de Barthold Ingellaan en de appendix: Stichtse Kade 22-30).

Praat mee fase 1

In de digitale omgeving 'Praat mee' konden de bewoners hun aandachtspunten en mening geven. Hierop zijn 51 reacties binnen gekomen. Voor zover mogelijk zijn deze aandachtspunten verwerkt in het ontwerp.In de eerste digitale nieuwsbrief zijn de reacties behandeld.

Praat mee fase 2

Met de input van de bewoners en de uitgangspunten van de gemeente heeft ingenieursbureau Roelofs een ontwerp gemaakt. Dit voorlopige ontwerp kunt u bekijken op de digitale omgeving Praat mee.

Wijdemeren.praatmee.nl/vanbreelaanfase2/

Uiteraard zijn we ook benieuwd wat u van dit voorlopige voorstel vindt. U kunt van zaterdag 24 april tot en met zondag 9 mei op de kaart eenvoudig aandachtspunten met ons delen en uw mening geven.

Middenpleintje

Het middenpleintje van de Van Breelaan en de Van Blarcumlaan willen we graag opwaarderen. Daarom hebben we stedenbouwkundig architect Tom Bullens gevraagd om ideeën te schetsen. 

Uit praat mee fase 1 bleek dat de meeste mensen de voorkeur hebben voor idee 3, een buurtparkje. Deze hebben wij dan ook verwerkt in het Voorlopig Ontwerp. Dit wordt een buurtparkje met veel groen, wandelpaden en zitplekken. Het middenplein wordt een echte berblijfplaats waar u kunt genieten van het groen en van de ontmoetingen met uw buren. Uit reacties achteraf bleek echter dat een aantal mensen graag de rotonde willen houden, voor veilig en droog spelen. We horen graag wat uw voorkeur heeft via Wijdemeren.praatmee.nl/vanbreelaanfase2/

Vervolg

Nadat uw aandachtspunten binnen zijn, wordt het ontwerp verder uitgewerkt. Er wordt een water- en rioolontwerp gemaakt. Wij vragen budget aan bij de gemeenteraad en zoeken een aannemer. We verwachten eerste helft van 2022 met de uitvoering te kunnen beginnen.

Nieuwsbrieven

Wilt u op de hoogte blijven van de voortgang van het project? Abonneert u zich dan op de digitale nieuwsbrief. Deze versturen we tijdens de voorbereiding en uitvoering van het werk. U kunt zich abonneren via het onderstaande contactformulier.

Meer informatie

Meer weten?

Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met de mevrouw M. Holleman van de afdeling Projecten via het onderstaande contactformulier of telefoonnummer 14 035.

Om uw vraag in behandeling te nemen vragen wij u vriendelijk uw adresgegevens in te voeren. De velden met een * zijn verplicht.