De Nieuw-Loosdrechtsedijk in Boomhoek en Muyeveld wordt opgeknapt. Op 30 september is de laatste fase van de werkzaamheden gestart. Werkzaamheden duren tot april 2025.
Inhoudsopgave
Wat moet u weten
Opknappen is nodig omdat:
- het wegdek slecht is.
- de afwatering vernieuwd moet worden.
- de kabels en leidingen onder de grond vernieuwd moeten worden.
De werkzaamheden
- We verbeteren de veiligheid voor fietsers en voetgangers.
- We vernieuwen het asfalt.
- We vernieuwen de riolering. Dit is nodig omdat het regenwater op de weg bleef liggen. Er is een grotere rioolbuis nodig om extremer weer op te vangen.Ook komt er een filterend systeem om de waterkwaliteit van de plassen ernaast te verbeteren.
Overlast van de werkzaamheden
- Tijdens het werk is de weg gesloten voor het autoverkeer. Bewoners kunnen wel bij hun inrit.
- Fietsers en voetgangers kunnen lopend langs het werk.
- Nood- en hulpdiensten kunnen er wel door.
- Parkeer uw voertuig buiten het werkvak. Doe dit aan de noordzijde van de weg. Dit is bij de even huisnummers.
- Ook tijdens de kerstvakantie kan verkeer er niet door.
- Buslijn 122 rijdt vanuit het westen richting Nieuw-Loosdrecht tot aan het afgesloten werkgebied. De bus rijdt dus niet naar Nieuw-Loosdrecht. Vanaf maandag 2 oktober stopt de bus bij huisnummer 242. De halte van de bus schuift mee met het werkgebied. Tijdens de kerstperiode (2 weken) rijdt de bus de reguliere route (heen en weer naar Nieuw-Loosdrecht). Reizigers kunnen met klachten terecht bij Qbuzz .
Voor automobilisten geldt de eerdere omleidingsroute uit fase 1. Een overzichtskaart van deze route is te zien in de KWS-BouwApp.
Evaluaties
Na fase 1 van de werkzaamheden is een evaluatie geweest. Daaruit bleek het nodig om tijdens fase 2 de dijk helemaal af te sluiten. Alleen dan kon het werk veilig, voorspelbaar en kwalitatief goed worden gedaan.
Na fase 2 is weer een evaluatie geweest. Daaruit bleek dat de afsluiting zorgde voor veiligere werksituatie, ook voor de omgeving. Het werk kon veiliger en beter worden gedaan. Gert Zagt: “We realiseren ons heel goed dat de werkzaamheden overlast veroorzaken. Zeker omdat door de ligging van de Nieuw-Loosdrechtsedijk de omleidingsroute lang is. Maar het is in onze ogen de enige manier om te zorgen dat er voor de komende 40 tot 50 jaar een mooie, veilige dijk ligt.”
De gemeente had de uitvoerder om een betere communicatie met bewoners gevraagd. De evaluatie en de enquête onder bewoners toonde aan dat dit ook gebeurd is. “Natuurlijk zijn er nog steeds aandachtspunten. KWS heeft ons beloofd om de inzet van de omleidingsborden te verbeteren, zeker nu we moeten concluderen dat de omleiding via Google Maps heel moeilijk in te regelen is.” In fase 2 was er meer duidelijkheid over de bereikbaarheid. De verwachting voor fase 3 is dat de werkzaamheden volgens plan kunnen verlopen.
Bereikbaarheid
KWS spant zich in om parkeergelegenheid mogelijk te maken aan beide zijden van het werkgebied.
Tijdens het verwijderen van het asfalt (frezen) en aanbrengen van nieuw asfalt is een deel van de dijk ook afgesloten. Deze afsluitingen communiceert KWS via de KWS-BouwApp en kondigen zij aan met bebording op de dijk.
Afvalinzameling
KWS en de GAD stemmen af hoe afval kan worden opgehaald. We verwachten dat de GAD de afvalbakken zoals normaal leegt. Bewoners die aan het afgesloten werkgebied wonen, moeten hun afvalbak buiten het werkgebied plaatsen. Verdere informatie wordt gecommuniceerd via de KWS BouwApp.
Planning
Deze planning is een schatting. Slecht weer en onverwachte werkzaamheden in de grond kunnen gevolgen hebben voor de planning. Een uitgebreide planning vindt u tijdens de werkzaamheden in de KWS-BouwApp.
30 september 2024 – november 2024
Fase 3a
KWS begint aan het uitbreken van de weg tussen huisnummers 274 en 298. Daarna starten de rioolwerkzaamheden bij huisnummer 298.
November 2024 - 20 december 2024
Fase 3b
KWS begint aan het uitbreken van de weg vanaf huisnummer 298 tot aan huisnummer 262. Daarna volgen de rioolwerkzaamheden. De volgende stap is het aanbrengen van de eerste laag asfalt. Dit is vanaf huisnummer 298 tot aan waar het riool is aangelegd. Ze proberen voor de kerst zo ver mogelijk te komen. Het deel waar asfalt ligt is open voor bestemmingsverkeer tijdens de kerstvakantie (21 december - 5 januari). Het deel waar nog geen asfalt ligt is dan niet open voor doorgaand autoverkeer.
Januari 2025 – eind februari 2025
Fase 3c
KWS breekt de oude weg er uit vanaf huisnummer 262 tot en met huisnummer 242. Ook gaan ze verder met de rioolwerkzaamheden tot aan de brug bij huisnummer 242. In februari brengt KWS de eerste laag asfalt aan.
Maart 2025 – april 2025
KWS maakt de inritten en bermen netjes. Eind maart komt de bovenste laag asfalt op de weg. Er wordt gestart vanaf huisnummer 298 tot en met de brug bij huisnummer 242. Eind maart gaat de rijweg open voor doorgaand verkeer. In april vinden de laatste werkzaamheden plaats aan inritten en bermen.
Documenten
Meer informatie
Tijdens het werkt communiceert de aannemer de werkzaamheden en ontwikkelingen via de KWS BouwApp. De informatie via de app is altijd actueel.
In de KWS BouwApp vindt u:
- de planning
- updates werkzaamheden
- overzichtskaarten project
- omleidingsroutes
- contactgegevens omgevingsmanager
Download de BouwApp op uw mobiele telefoon of tablet:
- Scan de QR-code, of ga naar de appstore om de app gratis te downloaden;
- Zoek in de app naar ‘Herinrichting Nieuw-Loosdrecht’;
- Open het project en klik op ‘volgen’;
- Selecteer betreffende doelgroep.
De QR-code van de KWS app:
Contact
U kunt uw vragen stellen via:
- de chatfunctie in de KWS-BouwApp
- e-mail:
- voor vragen over fasering en bereikbaarheid: KWS via ivanvelzen@kws.nl.
- Voor vragen over het project: projectleider gemeente, Brian Hansen via boomhoek-muyeveld@wijdemeren.nl.
- het wekelijks inloopspreekuur in de KWS bouwkeet. Kijk in de KWS-BouwApp voor de dag en tijd. De bouwkeet staat op het terrein van Jachtwerf Van Dusseldorp, Nieuw-Loosdrechtsedijk 208b.
- de gebiedsconciërge, op het werk tijdens werkdagen en -tijden. De gebiedsconciërge regelt het verkeer bij het werkgebied, beantwoord vragen van omwonenden en helpt bewoners waar het kan.
- het contactformulier