Gemeente Wijdemeren - Tijdelijke Ondersteuning van Noodzakelijke Kosten (TONK)

Tijdelijke Ondersteuning van Noodzakelijke Kosten (TONK)

Voor wie is de regeling TONK bedoeld?

De regeling is bedoeld voor inwoners die door de coronacrisis te maken hebben met een inkomensterugval van 35% of meer, waardoor ze hun woonkosten (huur of hypotheek) niet meer kunnen betalen. De woonkosten moeten naar verhouding 40% of meer van het huidige inkomen bedragen.

Voorwaarden

Om in aanmerking te komen voor TONK moet u in ieder geval aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • U heeft te maken met een inkomensterugval van 35% of meer ten opzichte van januari 2020.
  • De terugval in het inkomen is veroorzaakt door coronacrisis en/of door de coronamaatregelen van het Rijk.
  • Uw woonkosten bedragen 40% of meer van uw huidige inkomen.

U heeft niet meer eigen vermogen dan 6.295 euro voor een alleenstaande en 12.590 euro voor een huishouden of een alleenstaande ouder (vermogen dat in de woning, voertuigen, bedrijfspanden e.d. zit telt niet mee).

Hoe hoog is het bedrag dat ik kan aanvragen?

Huishoudens die voldoen aan de voorwaarden voor de TONK  ontvangen een vast bedrag voor de maanden januari t/m september. Het gaat om een bijdrage van 400 euro per maand. In totaal kan een huishouden maximaal 2400 euro ontvangen voor zes maanden. Dit bedrag wordt in één keer uitgekeerd.

Vragen?

Heeft u vragen over de regeling TONK? Dan kunt u mailen naar tonk@wijdemeren.nl of bel ons op het telefoonnummer 14 035.

Aanvragen

Wilt u de TONK regeling aanvragen? Print dan het aanvraagformulier vul deze in en stuur hem, met de benodigde documenten, retour via de onderstaande beveiligde button.

We werken momenteel aan een mogelijkheid om het formulier digitaal in te vullen. U kunt de TONK-regeling met terugwerkende kracht aanvragen en loopt dus geen geld mis als u wacht met de aanvraag tot het moment dat het digitale formulier beschikbaar is (u hoeft het formulier dan niet te printen). 

Aanvraagformulier TONK

Let op: De TONK stopt op 1 oktober 2021. Mocht u dan nog steeds financiële problemen hebben, dan kunt u contact opnemen met de gemeente voor informatie over (bijzondere) bijstand. De voorwaarden voor (bijzondere) bijstand kunt u hier vinden 

Veilig verzenden aanvraagformulier