Gemeente Wijdemeren - Ankeveen

Unieke natuur, prachtige plassen.

De Ankeveense Plassen zijn te verkennen onder begeleiding van een gids van Natuurmonumenten.

Als het flink heeft gevroren, en de plassen zijn bedekt met een stevige laag ijs, dan trekken grote groepen schaatsminnende Nederlanders naar Ankeveen. Want net als Kortenhoef is Ankeveen wijd en zijd bekend om de prachtige schaatstoertochten die je er kunt rijden. Schaatsend over de plassen, langs bevroren weilanden en besneeuwde rietkragen, waan je je in een oud-Hollands plaatje. De koek-en-zopie ontbreekt natuurlijk niet.

De Ankeveense Plassen verkennen

Wist u dat de Ankeveense Plassen eigenlijk het hele jaar door een bezoek waard zijn? In en rond de plassen komen veel bijzondere plant- en diersoorten voor. Om deze soorten en de kwaliteit van het water zo goed mogelijk te beschermen, zijn de Ankeveense Plassen gesloten voor recreatievaart. Dit unieke natuurgebied is wel te verkennen onder begeleiding van een gids van Natuurmonumenten. De binnenkort te realiseren ecologische verbinding tussen de Ankeveense Plassen en het Naardermeer is een ander mooi voorbeeld van natuurbescherming in dit gebied.

Cultuur

Het dorp Ankeveen is ook op cultureel gebied volop in beweging. De voormalige hervormde kerk in het centrum is omgebouwd tot een multifunctionele ruimte. Het ‘theaterkerkje’ van Ankeveen wordt veel gebruikt als locatie voor exposities, theatervoorstellingen, muziekoptredens, zakelijke events en bijeenkomsten van de Ankeveense gemeenschap.

Zie ook

De historie van Ankeveen