Gemeente Wijdemeren - Achtererf Loosdrecht

Achter de Nieuw-Loosdrechtsedijk 73-87 in Loosdrecht ontwikkelt JeeGee Vastgoed een kleinschalige woonwijk.

De behoefte aan nieuwe woningen is groot in Loosdrecht. Daarom wordt er door H&E architecten uit Hilversum een plan ontwikkeld met appartementen, rijwoningen, twee-onder-een-kap woningen en vrijstaande woningen. Plan is om in totaal tussen de 35 en 45 woningen te bouwen.

Verkeer

De hoofdaansluiting op het wegennet loopt via de Tjalk. Het meeste verkeer gaat daarom niet door de achterliggende wijk, maar rechtstreeks naar de Talk. Er komen ook verbindingen via de Schakel en de Schouw voor zowel autoverkeer als voor fietsers en voetgangers.

In het plan is ook aandacht voor duurzaamheid. Zo komt er bijvoorbeeld een plek voor het laden van elektrische auto’s, waar ook de omliggende straten gebruik van kunnen maken. Op dit moment zijn de ontwikkelaars en de gemeente bezig om het plan verder te ontwikkelen en te optimaliseren.

Communicatie

De gemeente vindt het belangrijk dat u als omwonende goed bent geïnformeerd. Helaas is het nu door de maatregelen rondom COVID-19 niet mogelijk om een bewonersavond te organiseren. Daarom heeft de ontwikkelaar een site gemaakt met daarop de belangrijkste informatie; www.hetachtererf.nl. Via deze site kunt u  in contact komen met de ontwikkelaar voor uw vragen of verzoeken rondom het plan.

Planning

In het najaar van 2020 hoopt de ontwikkelaar de aanvraag voor de wijziging van het bestemmingsplan bij de gemeente in te dienen. Naar verwachting zal er in 2021 worden gestart met de bouwvoorbereidingen en de woningen zullen in 2023 worden opgeleverd.