Gemeente Wijdemeren - Ervaar wat dementie betekent

Zorgt u voor een dierbare met dementie? Ervaar via een virtual realitybril hoe het dagelijkse leven van uw naaste met dementie eruit ziet.

Het zorgen voor een familielid of andere dierbare met dementie is een bijzondere taak. Er wordt een beroep gedaan op uw empathisch vermogen en flexibiliteit. Het is vaak lastig om te doorgronden wat er allemaal gebeurt met iemand die dementie krijgt. Met een dementiebril laten we u ervaren wat het betekent om dementie te hebben, zodat u uw naaste nog beter kunt ondersteunen.

E-learning platform

Tijdens de week van de mantelzorg bieden we op dinsdag 9 en donderdag 11 november de gelegenheid om in kleine groepjes (maximaal drie personen per tijdslot) de virtual reality ervaring bij te wonen. De bijeenkomst duurt in totaal ongeveer 45 minuten. De sessie wordt professioneel begeleid door een trainer van Into D’mentia. Na afloop ontvangt u een code voor een platform. Hierop staat meer informatie en oefeningen, waardoor de film extra verdieping krijgt.

Aanmelden

De virtual reality ervaring vindt - coronaproof - plaats in het gemeentehuis aan de Rading 1 in Loosdrecht. U kunt zich aanmelden via m.voorn@wijdemeren.nl. Geef hierbij aan of u op 9 of 11 november wilt deelnemen en of u in de ochtend (8.30 tot 12.00 uur) of in de middag (13.00 tot 17.00 uur) beschikbaar bent. We delen u vervolgens binnen dit dagdeel in voor een tijdslot. Uiteraard hoort u nog van ons op welk tijdstip u ingedeeld bent.

dinsdag 12 oktober 2021