Gemeente Wijdemeren - Bericht van burgemeester Crys Larson

Beste inwoners, de afgelopen weken hebben we drie keer een verdrietig bericht ontvangen dat er een inwoner van Wijdemeren is overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Mijn medeleven gaat uit naar de families en andere naasten die dit is overkomen. De gevolgen van het virus dringen na deze berichten weer eens extra tot mij door.

Het virus grijpt stevig om zich heen. Strengere maatregelen zijn helaas weer nodig om onszelf en anderen te beschermen. Want hoewel de vaccinatiegraad in Wijdemeren 86 procent is, is het aantal besmettingen ook groot. Het aantal positief geteste mensen is in onze gemeente sinds het begin van corona niet zo hoog geweest als nu.

Niet alleen het virus, maar ook de maatregelen treffen ons hard. Met name de horeca, verenigingen en de ondernemers van Wijdemeren worden weer op de proef gesteld. Dit is een enorme tegenslag. Juist ook omdat verreweg de meesten hun uiterste best hebben gedaan om de maatregelen goed toe te passen. Ik kan me voorstellen dat dit voor hen nu extra zuur is. U kunt hen steunen door lokaal uw boodschappen te doen en de horeca te bezoeken. U kunt hen ook steunen door begrip te tonen en vriendelijk mee te werken bij het controleren van de coronatoegangsbewijzen op de plekken waar dat verplicht is.

Als burgemeester steek ik u graag een hart onder de riem. Ik deel uw zorgen en ik hoop dat u allen nog steeds de veerkracht hebt die ik eerder bij u heb gezien. In Wijdemeren doen we het voor elkaar, met elkaar.

Steun elkaar en blijf gezond.

Crys Larson
Burgemeester Wijdemeren

woensdag 24 november 2021