Gemeente Wijdemeren - Koninklijke Onderscheiding voor de heer Gert Lamme

De heer Lamme ontving op woensdag 26 mei een Koninklijke Onderscheiding. Hij werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Burgemeester Crys Larson reikte de onderscheiding uit in de Raadszaal van het gemeentehuis van Wijdemeren.

De heer Lamme krijgt deze onderscheiding onder andere vanwege zijn jarenlange inzet voor de Koninklijke Watersport Vereniging Loosdrecht (KWVL) en zijn bijdrage aan talloze watersportevenementen.

Gert Lamme is een begrip in de botenwereld en de zeilsport. Bootbouwerij Vrijheid, het bedrijf dat hij overnam van zijn vader, was de bouwer van het type Regenboog. De houten zeilschepen werden ook wel de ‘Koningin van het water’ genoemd en zeker zeven keer werd de Nederlandse titel gewonnen. Maar ook Pampussen, Twaalfvoetsjollen en Zestienkwadraten kwamen van zijn hand. De boten zijn een begrip in de nautische wereld.

De heer Lamme zette zich al decennialang vrijwillig in voor zeilevenementen en de KWVL. Ook daarmee heeft hij de gemeente Wijdemeren en met name Loosdrecht op de kaart gezet. Door zijn inzet, betrokkenheid en vakmanschap is veel van het nautisch erfgoed behouden gebleven.

Na 75 jaar sloot de Bootbouwerij in april 2020. De kennis en ervaring is met zijn medewerkers overgedragen aan de KWVL. Gert Lamme en zijn vrouw Trees zijn nog altijd zeer betrokken

woensdag 26 mei 2021