Gemeente Wijdemeren - Aanpak overlast Porseleinhaven

Wijdemeren pakt overlast Porseleinhaven Loosdrecht aan met alcoholverbod.

In het gebied van de Porseleinhaven in Loosdrecht geldt vanaf 13 mei tot 1 november 2021 een verbod op het nuttigen en in bezit hebben van geopende blikjes of flessen alcohol in het openbare gebied.

In het gebied van de Porseleinhaven is al langer sprake van overlast door groepen luidruchtige jongeren. Ze laten veel rommel achter, plegen vernielingen en veroorzaken opstootjes. Ze hebben lak aan zowel de coronaregels als de regels die overlast voor omwonenden en omliggende horeca moeten beperken. De gemeente wil met de maatregel voorkomen dat groepen jongeren onder invloed raken en dusdanig overlast veroorzaken dat de politie er aan te pas moet komen.

Op Koningsdag was het weer flink raak. Burgemeester Larson van de gemeente Wijdemeren wil aan deze overlast snel een einde maken: “Ik gun iedereen plezier en ik hoop op een heerlijke zomer waarin we kunnen genieten van de natuur, de terrassen, de watersport en elkaar. Dat kan alleen als we dat samen mogelijk maken. Het gedrag van deze jongeren is onacceptabel en daarom grijp ik in”.

De burgemeester zet deze maatregel in via de gemeentelijke regelgeving, de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Het verbod geldt alleen in het openbare gebied en geldt zowel voor het nuttigen als het in het bezit hebben van geopende blikjes en flessen alcoholische dranken. Een uitzondering geldt voor terrassen. Het verbod wordt bij alle ingangen van de Porseleinhaven duidelijk gemaakt met borden.

woensdag 12 mei 2021