In deze nieuwe rubriek eren we Wijdemeerse Helden. Elk dorp kent mensen die uw dorp een fijne plek maken om te leven. Die ons leren wat nabuurschap is, hoe we omkijken naar elkaar. In deze rubriek zetten wij ze in het zonnetje.

We beginnen met Riet van Klaveren (82), die zich al 25 jaar inzet als bingo-organisator. Elke dinsdagavond is de ontmoetingsruimte  in Veenstaete in Kortenhoef gevuld met plezier en gezelligheid. ‘Het mes snijdt aan twee kanten’, zegt Riet vrolijk. ‘De deelnemers genieten ervan, en ik doe het met heel veel plezier.’

“Elke avond maken we het gezellig”

Het is meer dan alleen een spelletje. Het gaat om de gezelligheid, samenkomen, en het creëren van een warme sfeer. ‘Elke avond maken we het gezellig, er is nog nooit een onvertogen woord gevallen’, vertelt ze trots. Naast bingo is er koffie, koekjes, en soms zelfs pannenkoeken of een Chinees buffet. Met Kerst worden cadeautjes en gedichten uitgedeeld. Riet benadrukt: ‘We zijn er voor de mensen.’

Afscheid

Na 25 jaar draagt Riet nu het stokje over, maar ze blijft beschikbaar als invaller. Tijdens haar laatste avond werd ze namens alle deelnemers in het zonnetje gezet door de 100-jarige mevrouw Voorn. Maar in ware Riet-stijl maakte ze van dit moment gebruik om juist de andere vrijwilligers in het zonnetje te zetten, met bloemen en een heuse oorkonde.

Een bron van warmte Veronique Jansen, dorpencoördinator: “Dankzij Riets onvermoeibare inzet hebben talloze mensen plezier en vriendschap gevonden. Haar betrokkenheid en passie zijn van onschatbare waarde voor de gemeenschap. We zijn Riet heel dankbaar voor alles wat ze doet en deed.”

woensdag 11 september 2024