Elk dorp kent mensen die uw omgeving een fijne plek maken om te leven. In deze rubriek zetten wij ze in het zonnetje. Onze tweede Wijdemeerse Held is Bernard van de Weert (73), voormalig straaljagerpiloot en nu één van de drijvende krachten achter de Loosdrechtse Fietsboot. Als schipper en voorzitter kijkt hij enthousiast terug op vijf jaar verduurzaming en professionalisering. ‘Daar ben ik best trots op.’

Elektrisch door de plassen

De Fietsboot biedt recreanten een unieke manier om de Loosdrechtse Plassen te ontdekken. “De boot vaart nu volledig elektrisch, wat zorgt voor een geruisloze en milieuvriendelijkere ervaring. We hebben de dieselmotor nog voor noodgevallen.” De vrijwilligersorganisatie telt 70 vrijwilligers, waaronder schippers, gastheren en -vrouwen en een onderhoudsteam. “De mensen die meevaren zijn altijd vrolijk. Ze zijn een dagje uit en genieten van het uitzicht”, aldus Bernard.

Vrienden en cadeaubonnen

Met bijna 2500 gasten per jaar zijn er genoeg ideeën om de Fietsboot beter en bekender te maken. Sinds kort kunt u op de website cadeaubonnen kopen of vriend van de Fietsboot worden. Voor Bernard is eigenlijk één ding het belangrijkst: “Het moet vooral leuk blijven voor de vrijwilligers.”

Een onvergetelijke tocht

Er zijn meerdere haltes. Als u opstapt bij de Porseleinhaven bent u na  stops bij eiland Markus Pos, De Fuut en De Strook, ruim twee uur later weer terug. Dat voelt als een minivakantie! Met grote dank aan schipper Bernard en gastheer Ferry.

woensdag 25 september 2024