In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven en/of rekenen. Vaak hebben zij ook moeite met omgaan met bijvoorbeeld een computer of mobiele telefoon. In Wijdemeren gaat het om 12% van alle volwassenen. Dat niet alleen, 1 op de 4 jongeren van 15 jaar heeft een taalachterstand. Als jongeren met die achterstand van school komen lopen zij het risico de nieuwe generatie te worden die niet mee kan doen.

Moeite hebben met basisvaardigheden heeft grote gevolgen. Het maakt mensen kwetsbaar: minder zelfredzaam, minder sociaal actief en minder gezond dan mensen die hier géén moeite mee hebben. Op 8 september is het Wereldalfabetiseringsdag. Van zondag 8 tot en met zondag 15 september organiseert Stichting Lezen en Schrijven daarom de Week van Lezen en Schrijven.

Nederlands leren?

Nederlandse taal leren? Andere mensen leren kennen? Hoe kan dat leuker dan door samen te zingen? ‘Ik kan niet zingen’ bestaat niet, iedereen zingt voor zijn eigen plezier. Aanmelden is niet nodig, iedereen is welkom en de toegang is gratis.

  • Maandag 9 september bibliotheek Naarden, De Plataan, 11.00 – 12.00 uur
  • Woensdag 11 september bibliotheek Loosdrecht, 11.30 – 12.30 uur
  • Vrijdag 13 september, bibliotheek Muiden,11.30 – 12.30 uur

woensdag 28 augustus 2024