De themabijeenkomsten over het herindelingsontwerp zijn succesvol afgerond. Wij danken alle inwoners voor hun waardevolle inbreng. Kijk voor de uitkomsten op wijdemeren.hilversum.nl. Hier vindt u ook de samenvattingen van de belangrijkste punten.

Wijdemeren en Hilversum: samen vooruit. De volgende stap is het verwerken van deze inbreng in het herindelingsontwerp. Het herindelingsontwerp wordt eerst aan het college van burgemeester en wethouders voorgelegd. Vervolgens bespreekt de raad het ontwerp op 11 december. Ook de raad van Hilversum bespreekt het dan. Bij een positief besluit in december, komt er in het voorjaar van 2025 een inspraakperiode van 8 weken op het herindelingsontwerp. Dit is het laatste moment waarop inwoners hun mening kunnen geven.

Na een definitief akkoord van beide gemeenteraden wordt het herindelingsontwerp aangeboden aan de Provincie Noord-Holland. De provincie stuurt het vervolgens als advies naar de Eerste en Tweede Kamer voor een definitief besluit. Als alles volgens planning verloopt is de nieuwe gemeente op 1 januari 2027 een feit.

woensdag 23 oktober 2024