Burgemeester Mark Verheijen heeft besloten een woning aan de Meenthof in Kortenhoef voor drie maanden te sluiten. In het pand was een aanzienlijke hoeveelheid drugs aangetroffen. De woning mag tot 3 december 2024 op geen enkele manier worden gebruikt. Overtreding van de maatregel is strafbaar.

De politie vond tijdens een inval op 21 juli een aanzienlijke hoeveelheid drugs. Ook in de auto van de verdachte lag een grote hoeveelheid verdovende middelen. De drugs zijn in beslag genomen. De hoeveelheid verdovende middelen was dusdanig groot dat deze is aan te merken als handelshoeveelheid of -voorraad. De Opiumwet biedt de burgemeester de bevoegdheid het bedrijfspand voor bepaalde tijd te sluiten.

Het doel van de sluiting is zorgen dat drugshandel niet meer mogelijk is en dat ‘de loop’ naar het pand verdwijnt. Door de sluiting keert daarmee ook de rust terug in de straat of buurt. Ook geldt de sluiting als een signaal dat handel in en het bezitten van dergelijke hoeveelheden verdovende middelen binnen de gemeente Wijdemeren niet getolereerd worden.

Wees alert op de signalen

Gemeente en politie vragen inwoners alert te zijn op signalen die mogelijk kunnen duiden op drughandel en dit te melden. Deze signalen zijn bijvoorbeeld aanloop op vreemde (nachtelijke) tijdstippen, drugsafval op straat, overlast van personen die onder invloed zijn of bezoekers van de woning die steeds maar korte tijd blijven. Heeft u vermoedens over een bepaalde woning of een bedrijfspand? Meld deze vermoedens dan bij de gemeente of de politie. Mail naar veilig@wijdemeren.nl. U kunt uw vermoedens ook (anoniem) melden bij Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of online via www.meldmisdaadanoniem.nl/melden

woensdag 4 september 2024