Op 4 juni heeft de raad het Integraal Beleidskader Sociaal Domein 2024-2027 “Hart voor Elkaar” vastgesteld. Daarin de doelen van de gemeente binnen het sociaal domein. Onder het sociaal domein vallen onder meer zorg en ondersteuning, werk en inkomen, cultuur, sport en onderwijs en dorpenbeleid.

Afgelopen dinsdag 3 september heeft het college de maatschappelijke agenda vastgesteld. Hierin is voor alle maatschappelijke doelen uitgewerkt wat de gemeente in de periode 2024-2027 wil bereiken en hoe. Hierbij zijn is speciale aandacht geweest voor kwetsbare inwoners en voor het doelgericht en slim organiseren van investeringen gericht op gezondheid, welzijn en een fijne leefomgeving in de dorpen.

De gemeente wil van zorg naar gezondheid met lichte zorg en ondersteuning waar dat kan, en zwaardere waar nodig en een versterking van participatie, nabuurschap en voorzieningen in de dorpen, passend bij de doelen en middelen. De uitdagingen zijn met een dubbele vergrijzing en een herindeling aanzienlijk, maar met de Maatschappelijke Agenda ligt er een concrete aanpak van die uitdagingen waarmee de gemeente aan de slag kan.

Wethouder Zagt: “Met de Maatschappelijke Agenda hebben we een ambitieus en realistisch uitvoeringsplan voor het sociaal domein. Daarbij is er aandacht voor het monitoren van de resultaten. Zo kunnen we tijdig bijsturen. Het college heeft er met deze Maatschappelijk Agenda alle het vertrouwen dat al onze inwoners passende de zorg en ondersteuning krijgen en dat we onze dorpen prettig leefbaar houden met elkaar. In de komende periode gaan we er in overleg met alle betrokkenen graag mee aan de slag.”

De maatschappelijke agenda is te vinden op de website van de gemeente: Beleidsnota's (wijdemeren.nl)

donderdag 5 september 2024