Burgemeester Mark Verheijen heeft een schuur bij een woning aan de Meidoornlaan in Loosdrecht per direct laten sluiten. Hij doet dit omdat in de schuur een grote hoeveelheid verdovende middelen is aangetroffen. De schuur wordt gebruikt als woning.

De politie heeft op dinsdag 22 oktober bij een inval een grote hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. Ook hebben agenten een verdachte aangehouden. Het vermoeden is dat deze verdachte de schuur gebruikte voor handel en opslag van verdovende middelen. De woning wordt in eerste instantie gesloten voor een periode van 14 dagen. In deze periode besluit burgemeester Verheijen of het pand voor een langere periode gesloten moet blijven.

Veiligheid voor de buurt

De burgemeester sluit de woning in het belang van de openbare orde en veiligheid voor de buurt. Hij doet op basis van artikel 13b Opiumwet. Dit artikel geeft de burgemeester de bevoegdheid een woning of bijgebouw te sluiten na het aantreffen van meer dan een handelshoeveelheid drugs. Het doel van de sluiting is zorgen dat drugshandel niet meer mogelijk is en dat ‘de loop’ naar het pand verdwijnt. Ook geldt de sluiting als een signaal dat handel in en het bezitten van dergelijke hoeveelheden verdovende middelen binnen de gemeente Wijdemeren niet getolereerd worden.

Wees alert op de signalen en meld deze (anoniem)

Gemeente en politie vragen inwoners alert te zijn op signalen die mogelijk kunnen duiden op drughandel en die te melden. Deze signalen zijn bijvoorbeeld aanloop op vreemde (nachtelijke) tijdstippen, drugsafval op straat, overlast van personen die onder invloed zijn of bezoekers van de woning die steeds maar korte tijd blijven. Heeft u vermoedens over een bepaalde woning of een bedrijfspand? Meld deze vermoedens dan bij de gemeente of de politie. Mail naar veilig@wijdemeren.nl of meld ze (anoniem) bij Meld Misdaad Anoniem: via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl/melden.

woensdag 23 oktober 2024