Gemeente Wijdemeren - Porseleinhaven

Op basis van het masterplan 'Het Loosdrechts Terras' uit 2015 is het project de Porseleinhaven ontwikkeld.

Porseleinhaven

Plan

Twee markante gebouwen staan aan weerszijden van het plein op de kop van de haven. Aan de kades vindt u diverse panden met een eigen karakter. Op de verdiepingen wordt gewoond en rondom het plein is op de begane grond ruimte voor horeca, detailhandel, dienstverlening en kantoren met baliefunctie. Hiermee krijgt het gebied een dynamisch karakter en wordt het een aantrekkelijk dorpshart!

Voor meer informatie: porseleinhaven.nl

Lees ook het masterplan 'Het Loosdrechts Terras'

Ondernemers opgelet!

Heeft u een goed idee voor één van de commerciële ruimtes? Voldoet uw idee aan:

  • Het vergroten van de levendigheid in het gebied en plein;
  • Het leveren van waarde buiten het recreatieve hoogseizoen voor bewoners, ondernemers én bezoekers;
  • Het creëren van een waardevolle plek voor Oud Loosdrecht;
  • Een toevoeging aan het doel voor een levendig dorpscentrum met zicht op het water?

Neem contact op met projectontwikkelaar Heijmans. Stuur een mail naar info@porseleinhaven.nl of bel met Gerda Kosmeier via 06-55767373

Woningzoekers opgelet!

Heeft u interesse in een woning? Neem contact op met projectontwikkelaar Heijmans. Stuur een mail naar info@porseleinhaven.nl of bel met Gerda Kosmeier via 06-55767373

Fasering

De oostzijde is deels al in gebruik genomen. De pakhuizen worden eind 2020 overgedragen aan de kopers. Begin 2021 verzorgt de gemeente dat de buitenruimte mooi wordt aangelegd.

De uitwerking van de westzijde is ver gevorderd. Wanneer het plan door de gemeente én Heijmans gezamenlijk wordt vastgesteld, kan de verkoop van de woningen en commerciële ruimtes officieel starten. We verwachten de start verkoop in het najaar van 2020.

In september 2020 is aan de westzijde al gestart met het aansluiten van de nuts-voorzieningen. Daarna start de gemeente met het bouwrijp maken van dit gebied dat aan Heijmans verkocht zal worden als bouwgrond.

Meer informatie

Wilt u contact met de gemeente over dit plan? U kunt ons bereiken via telefoonnummer 14 035 of via onderstaand contactformulier. 

Om uw vraag in behandeling te nemen vragen wij u vriendelijk uw adresgegevens in te voeren. De velden met een * zijn verplicht.