Wethouder Els Kruijt heeft donderdag op het Zuwe-strandje een zonnebrandpaal met gratis zonnebrandcrème onthuld. Ook op De Strook staat een zonnebrandpaal. De plaatsing van de palen is een samenwerking tussen de gemeente Wijdemeren en Zilveren Kruis. Yvonne Goos van Zilveren Kruis was ook bij de plaatsing aanwezig. “Het is enorm belangrijk om je goed te beschermen tegen de zon. Met deze palen willen we insmeren makkelijker maken en huidkanker helpen voorkomen”, zegt wethouder Kruijt uit.

Zilveren Kruis plaatst dit jaar 120 zonnebrandpalen, waarvan 2 in Wijdemeren. De zonnebrandpalen worden geplaatst op het Zuwe-strandje in Kortenhoef en De Strook in Breukeleveen. Gebruik van de zonnebrandpalen is gratis. De palen bieden een gemakkelijke manier voor bezoekers om zich te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon. De palen worden geplaatst en onderhouden door Smeerkees Zonnebrandcrème.

Gratis zonnebescherming

Wethouder Kruijt: “We willen iedereen die van onze strandjes geniet aanmoedigen om zichzelf te beschermen tegen de zon en zo het risico op huidkanker te verminderen. Huidkanker is de meest voorkomende vorm van kanker in Nederland. Blootstelling aan schadelijke Uv-stralen van de zon is een van de belangrijkste oorzaken. “Smeer je daarom goed in met zonnebrandcrème. En herhaal dit regelmatig. Met de gratis zonnebrandcrème wordt dat een stuk makkelijker”, verwacht Els Kruijt.

Weren, Kleren, Smeren

De zonnebrandpalen zijn onderdeel van de campagne preventie huidkanker ‘Smeer je in en voorkom huidkanker’ van Zilveren Kruis. Doel van de campagne is het aantal patiënten met huidkanker te verminderen en bewustzijn te creëren over het belang van zonbescherming. Naast het gebruik van zonnebrandcrème adviseert Zilveren Kruis ook het dragen van beschermende kleding en het opzoeken van de schaduw, zeker als de zon op z’n sterkst is (tussen 12.00 en 15.00 uur).

donderdag 27 juni 2024