Bij het Zuwe-strandje in Kortenhoef (langs de N201) gaan we samen met de provincie extra maatregelen nemen om gevaarlijke situaties tegen te gaan. Het aantal parkeerplekken voor auto’s is beperkt. Daarom is de oproep: ‘Kom zoveel mogelijk op de fiets!’ Om dat makkelijker te maken, gaan we extra parkeerplekken maken voor fietsen.

Het parkeerterrein is niet berekend op het grote aantal bezoekers dat met de auto komt. Hierdoor ontstaan regelmatig gevaarlijke situaties. Zo kunnen de nood- en hulpdiensten het strand niet bereiken bij verkeersopstoppingen. Ook is het vaak lastig om met de auto van het parkeerterrein af te komen.

Maatregelen verkeersveiligheid

De provincie neemt daarom maatregelen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Parkeren in de berm wordt op verschillende plaatsen onmogelijk gemaakt door boomstammen of paaltjes aan te brengen. Op plekken waar wel geparkeerd mag worden, maakt de provincie een duidelijke parkeerplaats. Om het veilig tehouden voor fietser, voetgangers en nood- en hulpdiensten gaat de gemeente, zo nodig, handhavend optreden. Provincie en gemeente blijven de situatie in de gaten houden.

Vorig jaar zijn ook maatregelen genomen, zoals een langere vangrail, passeerhavens en het plaatsen van kunststofpaaltjes. Deze acties hebben onvoldoende succes behaald. Daarom komen provincie en gemeente met aanvullende maatregelen.

Meer informatie

De werkzaamheden starten in juli. De precieze planning volgt later. Omwonenden en bedrijven krijgen daarover nog bericht. Neem voor meer informatie contact op met het Servicepunt van de provincie via (0800) 200 600 (gratis) of servicepunt@noord-holland.nl.

dinsdag 2 juli 2024