Burgemeester Mark Verheijen laat de woning in ’s-Graveland die vannacht beschoten is, per direct sluiten. Hij doet dit voor de veiligheid van inwoners en de omgeving. De bewoner verblijft elders.

In de nacht van donderdag op vrijdag is de woning aan het Zuidereinde beschoten. De burgemeester sluit de woning in het belang van de openbare orde en veiligheid voor de buurt. Dat gebeurt in eerste instantie voor een periode van 14 dagen. In deze periode zal hij een besluit nemen of de woning voor een langere periode gesloten moet blijven.

De burgemeester sluit de woning op basis van artikel 174a uit de Gemeentewet. Dit artikel geeft de burgemeester de bevoegdheid om overlast tegen te gaan door middel van een woningsluiting.

Oproep voor camerabeelden en getuigen

Burgemeester Verheijen roept iedereen die camerabeelden heeft of meer informatie heeft, op om zich te melden bij de politie.

De recherche heeft het incident in onderzoek. Omwonenden die (camera)beelden hebben waarop iets te zien is tussen 02.45 en 03.45 uur, kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844.

Heeft u informatie en deelt u die liever anoniem? Dit kan via www.meldmisdaadanoniem of door (gratis) te bellen naar 0800-7000. Tippen kan ook (gratis) via 0800-6070.

vrijdag 12 juli 2024